Let op! Geld lenen kost geld.

Duurzaam wonen, verantwoord lenen

Wij willen graag dat u veel voordeel heeft van uw groene investering. Daarom vindt u hier handige informatie over duurzaam wonen en investeren. 

Energie uit de zon

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Een goede investering waarmee u per jaar al gauw ruim tweehonderd euro aan stookkosten kunt besparen. Op deze pagina vindt u nuttige links. Naar bijvoorbeeld websites waar u precies kunt berekenen hoeveel u met zonnepanelen kunt besparen.

Onderzoek: zonnepanelen maken huis beter verkoopbaar
Huizenkopers vinden woningen met zonnepanelen extra aantrekkelijk, blijkt uit afstudeeronderzoek van masterstudent Thomas Wissink. Lees hier verder.

Hoe werkt zonnestroom?

  1. U plaatst zonnepanelen op uw dak. Deze leveren stroom op.
  2. Een omvormer zet gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom.
  3. U gebruikt de zonnestroom in uw woning.
  4. Heeft u zonnestroom over? Dan gaat die via de meterkast het net in.

Verdien geld met zonnestroom

Gebruikt u niet alle zonnestroom die u opwekt? Dan levert u deze automatisch terug aan het elektriciteitsnet. Uw energieleverancier verrekent dit met uw energierekening. Als u per jaar meer dan 5000 kWh gebruikt, dan ontvangt u een terugleververgoeding. Het bedrag wordt dan niet meer verrekend met uw energierekening. Lees hier verder.

Is uw dak geschikt?

Met deze handige tool van Milieu Centraal kunt u direct zien of u zonnepanelen kunt plaatsen op uw dak. Ook krijgt u een beeld van de opbrengsten en de kosten. Klik hier voor advies op maat.

Mogelijk belastingvoordeel

Sluit u een lening van GreenLoans af voor de aanschaf van zonnepanelen? Dan kunt u de rente aftrekken van uw inkomstenbelasting. De zonnepanelen moeten dan wel ‘nagelvast’ aan uw woning worden vastgemaakt. En het moet om uw eerste eigen woning gaan. Meer weten? Neem contact op met uw belastingadviseur. Of kijk op www.belastingdienst.nl.

De GreenLoans Lening is een Aflopend Krediet. Hierbij staat de rente gedurende de gehele looptijd vast en lost u tevens een vast bedrag per maand af. U heeft direct beschikking over uw geld en aan het einde van de looptijd is het totale kredietbedrag € 0,-. Meer informatie over ons product vindt u hier.