Let op! Geld lenen kost geld.

Overdracht van uw overeenkomst

U heeft via GreenLoans een lening afgesloten bij Advance Finance B.V. óf u staat op het punt een lening af te sluiten. Op 1 april 2019  draagt Advance Finance B.V. de Kredietovereenkomsten over aan DEFAM B.V. Dat doen wij om onze bedrijfsstructuur te vereenvoudigen. Zowel Advance Finance B.V. als DEFAM B.V. maken deel uit van hetzelfde moederbedrijf. 

Er verandert niets voor u
De overdracht van de overeenkomst heeft geen gevolgen voor uw offerte of contractuele voorwaarden zoals uw maandbedrag, de hoogte van uw rente of incassodatum. 

 


 

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen van de overdracht van uw kredietovereenkomst naar DEFAM B.V.


Waarom wordt mijn overeenkomst vanaf 1 april 2019 overgedragen aan DEFAM B.V.?
Advance Finance B.V. en DEFAM B.V. zijn beide onderdeel van ALFAM Consumer Credit. Wij willen onze bedrijfsstructuur vereenvoudigen en dragen daarom de overeenkomsten van alle leningen van Advance Finance B.V. over naar DEFAM B.V.

Wat wijzigt er als op 1 april 2019 mijn overeenkomst aan DEFAM B.V. wordt overgedragen?
Op 1 april 2019 wordt uw GreenLoans overeenkomst overgedragen aan DEFAM B.V. Er verandert voor u niets. De contractuele voorwaarden van uw lopende lening, zoals uw maandbedrag, de hoogte van uw rente of incassodatum, blijven hetzelfde.

Verandert het rekeningnummer waarop ik mijn lening aflos?
Nee. Het rekeningnummer is NL71 ABNA 0243 1679 03 en blijft ongewijzigd. Alleen de incassant (vanaf 1 april DEFAM B.V.) en het incassant ID, vanaf 1 april is dit NL19ZZZ300818400000, veranderen op uw afschrift.


Maakt u gebruik van automatische of éénmalige overboeking? Denk dan aan de volgende zaken:

  • Verander de naam van de ontvanger in DEFAM B.V.
  • Vermeld uw contractnummer in de omschrijving.

Wie is DEFAM B.V.?
DEFAM B.V. is één van de grootste bedrijven die leningen verstrekt aan particulieren. We doen dit vanuit ons kantoor in Bunnik. DEFAM B.V. is onderdeel van ALFAM Consumer Credit, een 100% dochter van ABN AMRO.

Wat zijn de contactgegeven van waarop ik GreenLoans kan bereiken?

  • Heeft u vragen over uw lening en/of overeenkomst? Dan kunt u ons bereiken op klantenservice@greenloans.nl of op telefoonnummer via 030 659 61 00.
  • Heeft u vragen over GreenLoans of wilt u graag een offerte? Dan kunt u ons bereiken op info@greenloans.nl of op telefoonnummer 030 659 80 00.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Ik heb al een offertes, maar nog niet getekend. Ontvang ik een nieuw exemplaar?
Alle offertes die wij vóór 1 april 2019 versturen staan op naam van Advance Finance B.V. U ontvangt hiervoor geen nieuwe offertes. Het is belangrijk om te weten dat het rekeningnummer niet wijzigt. Alleen de incassant (vanaf 1 april DEFAM B.V.) en incassant ID, NL19ZZZ300818400000, op het afschrift veranderen.

Ik ben het niet eens met de overdracht. Wat kan ik doen?
Het is belangrijk om te weten dat er niets verandert. De contractuele voorwaarden van uw lopende lening, zoals uw maandbedrag, de hoogte van uw rente of incassodatum wijzigen niet. Het kan zijn dat u het alsnog niet eens bent met de overdracht. Dan kunt u ons dit per brief laten weten tot en met 29 maart 2019. U kunt uw brief sturen naar Postbus 178, 3980 CD Bunnik, t.a.v. afdeling Klantenservice.

Ik heb een betalingsachterstand. Blijven mijn afspraken geldig?
Met de overdracht van de overeenkomst naar DEFAM B.V. worden alle rechten en plichten overgedragen. Dat betekent dat bestaande afspraken die u heeft gemaakt met Advance Finance B.V. geldig blijven na de overdracht van de kredietovereenkomst naar DEFAM B.V.